Att ha husdjur innebär ofta att hemmets renhållning blir smutsigare snabbare, med katthår, hundspår och smuts som följer med in. Det är viktigt att städa regelbundet och noggrant för att hålla hemmets rent och fräscht.

renhållning

Använd rätt städutrustning när du sköter renhållningen

För att effektivt rengöra efter dina husdjur är det viktigt att använda rätt städutrustning. En bra dammsugare med HEPA-filter och speciella munstycken för att ta bort hår och smuts från mattor och möbler är en bra investering. Det kan också vara en bra idé att använda en ångtvätt för att rengöra och desinficera golv och ytor där ditt husdjur vistas.

Skapa zoner för ditt husdjur

För att minimera smuts och hår i ditt hem kan det vara en bra idé att skapa särskilda zoner för ditt husdjur. Till exempel kan du använda en hundbädd eller kattkorg som är lätt att rengöra och placera den i ett utrymme som är avgränsat från resten av hemmet. På så sätt kan du begränsa mängden hår och smuts som sprids i ditt hem.


Att ha ett husdjur har en stor påverkan på din livsstil och vanor, om du vill läsa en blogg som pratar mycket om livsstil, läs då lilladraken.se!


Regelbundet bad och pälsvård

Att regelbundet bada och borsta ditt husdjur kan hjälpa till att minska mängden hår och smuts som följer med in i ditt hem. Se till att använda schampo och balsam som är anpassade för ditt husdjurs päls och hud, och borsta pälset regelbundet för att undvika tovor och lösa hår.

Använd mattor och skydd för möbler

För att skydda dina golv och möbler från smuts och hår kan det vara en bra idé att använda mattor och skydd. Placera mattor vid dörrar och i utrymmen där ditt husdjur ofta vistas, och använd möbelskydd på soffor och stolar som ditt husdjur brukar ligga på. Mattorna och skydden kan enkelt tas av och tvättas vid behov.

Regelbunden städning och underhåll, användning av rätt städutrustning, att skapa zoner för ditt husdjur och att regelbundet bada och borsta ditt husdjur är några av de sätt som kan hjälpa dig att hålla hemmet rent och fräscht. Använd mattor och skydd för möbler för att skydda dina golv och inredning från hår och smuts. Och om du behöver hjälp med städningen kan du alltid anlita en städfirma i Stockholm som erbjuder tjänster som t.ex en flyttstädning i Solna, kontorsstädning, byggstädning, städhjälp och hemstädning för att underlätta arbetet och ge dig mer tid att njuta av ditt hem tillsammans med dina husdjur.


Alltid bra städtips på EnProcent.se!